Blør i tannkjøttet ved tannpuss

Da anbefaler vi deg å besøke vårt tannlegesenter. Blødning i tannkjøttet tyder på at du har betennelse i tannkjøttet. Andre symptomer annet enn blødning kan være at du har vondt, eller at du er rød eller hoven.

Årsaken til at du kan oppleve blødning ved tannpuss eller bruk av tanntråd kommer fra bakterier og periodontitt. Dersom disse ikke fjernes ved jevne mellomrom er det dessverre stor sannsynlighet for at man vil oppleve betennelse.

To hovedtyper tannkjøttbetennelse

Vi ser at det er to typer betennelse som går igjen hos folk, Gengivitt og Periodontitt.
Gengivitt er bakterieinfeksjon i tannkjøttet, men som er såpass mild at den går tilbake dersom man topper opp hygienen i munnen.
Periodontitt er bakterieinfeksjon i tannfestet og går langt dypere ned i vevet. Ordnes ikke periodontitt opp i, vil tannen tilslutt løsne.

Forebyggelse er et sentralt nøkkelord

Dersom du skal bli kvitt blødninger i tannkjøtt ved tannpuss eller bruk av tanntråd, er det viktig å tenke på forebyggelse. Man må aktivt holde hygienen optimal, og på den måten gi bakteriene minst mulig spillerom. Vi hjelper deg med å finne enkle, men effektive øvelser og teknikker for å holde tennene rene. Vi ønsker nødig at du risikerer dine tenner eller at du utsetter deg selv for unødvendig smerte.

Vår klinikk holder til på Nordstrand, og er et ypperlig alternativ for deg i områdene Mortensrud, Manglerud, Lambertseter, Bøler etc

Ikke vær redd for å ta kontakt med oss dersom du er plaget med blødning i tannkjøttet. Vi har løsningen for deg!

Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss dersom du ønsker mer informasjon vedrørende dine problemer med tannkjøttet.