Effektiv og solid rotfylling

Rotfylling er nødvendig i de tilfellene hvor vi ser at et hull i en tann har kommet seg helt inn til nerven. Når dette forekommer dør nervene og bakteriene kommer via rotkanalene ut mot benet rundt tannen. De verste tilfellene vil betennelsen spre seg til kjevebeinet. Mange av våre pasienter som har utsatt rotfylling har fortalt at smertene fra kjevebeinet utvikler seg videre til sterk hodepine. Samtidig som alt de inntar av mat og drikke gjør ekstremt vondt.

Mindre skummelt og vondt med informativ behandling
Det er bedre å ta handling og besøke en tannlege dersom du har behov for rotfylling. Vår erfaring er at mesteparten av frykten i et tannlegebesøk er redskapene og manglende kunnskap om hva de bistår med. I det du forstår deres nytteverdi og gjøremål, er det også langt enklere å slappe av.

Forebyggelse mot hull i tennene

Vårt råd som tannlege er å ta handling og forebygge mot bakterieangrep på tennene før det går så langt at du trenger rotfylling. Formålet med et slikt råd er ikke å være etterpåklok eller belærende for våre pasienter hvor dette er for sent. Enkelte tilfeller kommer man ikke unna en skikkelig oppussing på tennene.

Når det er sagt kan du etter behandlingen starte forebyggelsen mot slike tilfeller i fremtiden. Tennene leger seg ikke selv, men de holder seg utrolig godt dersom de blir passet godt på.

Enkle tiltak for å forebygge mot rotfylling:

- Bruk tanntråd

- Bruk fluorskyll eller tannskyll som forebygger mot dine tannplager

- Puss tennene godt flere ganger om dagen

Det viktigste når man gjør disse tingene er at man innarbeider gode rutiner. Det er fort gjort å glemme eller å ikke ha tid til å bruke tanntråd eller skyllemiddel. Er man lojal mot rutinene for enkel tannpleie, vil man etter kort tid føle at noe mangler dersom man ikke følger rutinene.

Kontakt oss i dag dersom du har vondt i tennene og trenger en rotfylling. Vi har høy ekspertise på fagområde og vil effektivt og trygt bistå deg.