Tannpleier

Hva er en tannpleier?

Tannpleierutdanningen er treårig og leder til bachelor i tannpleie ved Universitetet i Oslo, Bergen eller Tromsø. Tannpleierens hovedoppgave er å forebygge sykdom i tenner og tannkjøtt. Det helsefremmende og forebyggende vil alltid gjenspeiles i behandlingen som tilbys. Tannpleieren hjelper deg med å beholde god tannhelse og på den måten holde tenner og tannkjøtt sunt og friskt. Samtidig som du skal slippe dyre tannlegebesøk i fremtiden.

Våre erfarne tannpleiere har ansvar for den kliniske og røntgenologiske undersøkelsen av tenner, tannkjøtt og slimhinner samt oppfølging av din tannhelse. Dette gjøres i nært samarbeid med klinikkens allmennpraktikere og spesialister. 

Slik kan en tannpleier hjelpe deg med å overvinne tannlegeskrekken

En tannpleier hos oss vil alltid ha forståelse for tannlegeskrekk, og ønsker å hjelpe deg med å bli bedre kjent med hvordan vi jobber og ikke minst hva vi bruker alle de skumle redskapene til. Som tannpleier mener vi at det er langt mer smertefullt å utsette tannpleierbesøket enn å faktisk gjøre de nødvendige tiltakene for å forebygge hull, dårlig tannhygiene og tannkjøttsykdommer. Majoriteten av våre pasienter har fortalt oss at vår behandling med nøyaktig informasjon underveis, har vært til stor hjelp for å lindre tidligere tannlegeskrekk.

Det er viktig å overvinne frykten for tannlegebesøk. Tenner leger seg ikke selv. Vi ser i altfor mange tilfeller at omfattende inngrep forebygges enkelt , smertefritt og mye rimeligere, dersom man går jevnlig til en tannpleier.

Tannpleierens vanligste arbeidsoppgaver er

  • fjerning av tannsten og plakk
  • systematisk behandling av tannkjøttsykdommer (gingivitt og periodontitt).

 

Andre arbeidsoppgaver er

  • fluorbehandling
  • bleking av tenner
  • fjerning av sting etter operasjoner i munnhulen
  • samt å legge midlertidige fyllinger.
  • hygiene-instruksjon og oppfølging er andre vanlige oppgaver for våre tannpleiere

 

For deg med vonde visdomstenner

Har du vondt rundt visdomstennene dine (perikoronitt =betennelse i tannkjøttet rundt en visdomstann), vil en tannpleier sørge for nødvendig forbehandling innen tannen kan fjernes av vår oral kirurg.

Lær mer om hvordan du tar vare på tennene dine

En tannpleier er spesialutdannet til å lære deg - og følge deg opp i - hvordan du kan ta vare på tenner og tannkjøtt på best mulig måte og derved til en lavest mulig fremtidig kostnad.

Dessuten følger tannpleieren deg opp dersom du har vært igjennom omfattende og kostbar behandling (som implantater og store broer), og sørger for best mulig resultat på lang sikt.

Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss dersom du ønsker ytterligere informasjon om hvordan vi som tannpleiere kan bistå deg med en profesjonell behandling med et optimalt resultat.

Tannpleietime på dagen!

Bestill tannpleier

Bestill time

Spørsmål

ung_dame_smil-e1447515693499